Pályázatok

Pályázataink:

Nyíregyházi Önkormányzat

Önszerveződő közösségek rendkívüli támogatása

Támogatás célja: a generációk együttműködését segítő karácsonyi programok és

rendezvények lebonyolításának elősegítése.

2014. December
2015. December
2016. December
2017. December
2018. December

Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet

Gyermekek és fiatalok közösségeinek, valamint ifjúsági civil szervezetek téli táborozási programjának támogatása

Zempléni hegység legszebb tájainak megismerése

2013 május

Svájci Magyar Civil Alap

„Bújj a bőrömbe program”

A fogyatékos fiatalok integrációjának segítése, hogy sikeresen beilleszkedjenek a többségi társadalomba.

Az ép fiatalok érzékenyítése fogyatékos társaik problémáihoz.

2013 május-2014 április

NEA Működési támogatás

2013

Nemzeti Tehetség Program

NTP-TDSV-12

„Együtt is lehet” kosárlabda verseny

2013 május

NTP-FET-12-P

Legyen a zene mindenkié

NTP-ITKK-18-0004 pályázat “Hagyományőrző Gasztrotudorok”

A RIDENS Szakácskönyv készül azon receptek alapján , melyeket a tanulók nagyszüleiktől, szüleiktől gyűjtenek össze. Ez azért fontos, mert a munka során a gyerekek a családi hagyományok megőrzésében vesznek részt. A személyes elmondások alapján megismerik az ételt, a hozzávalókat és az elkészítés lépéseit.
A Nemzeti Tehetség Program végrehajtásaként, az innovatív tanulási környezet kialakítását segítő hazai programok támogatása alapján, iskolánk 28 fővel végez projekt munkát. A családellátó szakmát tanulók a szüleik, nagyszüleik receptjeit felhasználva vesznek részt egy közös szakácskönyv készítésében. Így, az ételek készítését részletesen lépésről-lépésre bemutatják, képekkel illusztrálják. A projektmunkában egy szemléletes oktatódoboz is készül, amiben alapanyagokról készült kártyákkal csoportosítások, különböző interaktív játékok valósíthatók meg.
A lelkes hagyományőrző gasztrotudorok szorgos kezei által, a régi receptekből finom, különleges levesek, főfogások, sütemények valósulnak meg. Mindenki nagy megelégedésére fogyasztották el, például az ínycsiklandozó tejszínes szilvalevest, az erdei gombás reszelt tészta levest, a kakukkfüves csirkemellet, az illatozó mézeskalácsot és a burgonyás fánkot boszorkányhabbal. Ha felkeltettük az érdeklődést, figyeljék következő jelentkezésünket, ahol recepttel is kedveskedünk majd .