Pályázataink:
NTP-KNI-19-0062 pályázat ” Múlt idéző-jövőbe néző hagyományőrzők”
NTP-MŰV-19-0145 “Képző- és iparművészet a történelemtanításban”
belül hon- és népismereti tudásának bővítése, a különféle népi iparművészeti ágak (fafaragó, bőrdíszműves, nemezelő) megismerésével, alapjainak elsajátításával. A honfoglalás kori
magyarság jelképeinek, motívumainak megismerése, ábrázolása különféle technikákkal.
Nyíregyházi Önkormányzat
Önszerveződő közösségek rendkívüli támogatása
Támogatás célja: a generációk együttműködését segítő karácsonyi programok és
rendezvények lebonyolításának elősegítése.
Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet
Gyermekek és fiatalok közösségeinek, valamint ifjúsági civil szervezetek téli táborozási programjának támogatása
Zempléni hegység legszebb tájainak megismerése
2013 május
Svájci Magyar Civil Alap
„Bújj a bőrömbe program”
A fogyatékos fiatalok integrációjának segítése, hogy sikeresen beilleszkedjenek a többségi társadalomba.
Az ép fiatalok érzékenyítése fogyatékos társaik problémáihoz.
2013 május-2014 április
NEA Működési támogatás
2013
Nemzeti Tehetség Program
NTP-TDSV-12
„Együtt is lehet” kosárlabda verseny
2013 május
NTP-FET-12-P
Legyen a zene mindenkié
NTP-ITKK-18-0004 pályázat “Hagyományőrző Gasztrotudorok”
A RIDENS Szakácskönyv készül azon receptek alapján , melyeket a tanulók nagyszüleiktől, szüleiktől gyűjtenek össze. Ez azért fontos, mert a munka során a gyerekek a családi hagyományok megőrzésében vesznek részt. A személyes elmondások alapján megismerik az ételt, a hozzávalókat és az elkészítés lépéseit.
A Nemzeti Tehetség Program végrehajtásaként, az innovatív tanulási környezet kialakítását segítő hazai programok támogatása alapján, iskolánk 28 fővel végez projekt munkát. A családellátó szakmát tanulók a szüleik, nagyszüleik receptjeit felhasználva vesznek részt egy közös szakácskönyv készítésében. Így, az ételek készítését részletesen lépésről-lépésre bemutatják, képekkel illusztrálják. A projektmunkában egy szemléletes oktatódoboz is készül, amiben alapanyagokról készült kártyákkal csoportosítások, különböző interaktív játékok valósíthatók meg.
A lelkes hagyományőrző gasztrotudorok szorgos kezei által, a régi receptekből finom, különleges levesek, főfogások, sütemények valósulnak meg. Mindenki nagy megelégedésére fogyasztották el, például az ínycsiklandozó tejszínes szilvalevest, az erdei gombás reszelt tészta levest, a kakukkfüves csirkemellet, az illatozó mézeskalácsot és a burgonyás fánkot boszorkányhabbal. Ha felkeltettük az érdeklődést, figyeljék következő jelentkezésünket, ahol recepttel is kedveskedünk majd .